Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Als u akkoord bent, surf dan gerust verder op onze site. X

Je bent zzp-er

Lijkt een lidmaatschap van Zorg&Co je interessant? Hier vind je alle informatie die voor jou van belang is nog eens op een rijtje.

 

Start
De coöperatie adviseert je, wanneer je wil gaan werken (of al werkt) als zelfstandig ondernemer of freelancer. Dit advies kan gaan over inschrijving Kamer van Koophandel, belastingen, verzekeringen, winst, inkomen en kosten; kortom alle verplichtingen, voor- en nadelen, auto van de zaak enz. (zie ook onder “coöperatie”).

Opdrachten
Een belangrijke reden om lid te worden is dat je verzekerd bent en blijft van voldoende opdrachten. De coöperatie doet continue aan acquisitie. Zorg&Co presenteert de coöperatie en haar leden bij zorginstellingen en doorverwijzers en als coöperatie doen we namens onze leden mee bij aanbestedingen (WMO-gelden). We bieden schriftelijke garanties zodat opdrachtgevers achteraf niet geconfronteerd worden met claims.

Hoe het werkt
De coöperatie zal jouw beschikbaarheid onder de aandacht brengen van haar relaties en je met deze in contact brengen. Je maakt zelf afspraken met de opdrachtgevers over bijvoorbeeld de inhoud van de opdracht, tarief en eventuele reiskosten. De coöperatie zorgt dat alles juridisch geregeld wordt met de noodzakelijke garanties. Voor deze diensten draag je provisie af maar deel je ook weer mee in de winst van de coöperatie. Je beschikbaarheid geef je door via een geautomatiseerde agenda. De opdrachten bereiken je via mail of sms. Als je zelf opdrachtgevers hebt, geef je dat aan in je agenda. Over deze uren ben je natuurlijk geen provisie verschuldigd.

Urenregistratie & facturatie
Vervolgens registreer je op weekbasis de gewerkte uren per opdracht en opdrachtgever. De coöperatie zorgt ervoor dat er uit jouw naam met jouw briefpapier en je eigen logo een factuur wordt gemaakt aan je opdrachtgever. Zorg & Co zorgt voor eventuele aanmaningen, controleert de betaling en je werkt de administratie bij. Je kosten worden geadministreerd en eventuele BTW-aangiften gemaakt enz. Via het web controleer je op jouw persoonlijke pagina de administratie en de voortgang in deze.

Zelfstandig maar niet alleen
De coöperatieve samenwerking biedt naast opdrachten, planning en administratieve ondersteuning nog andere voordelen:

  • Samenwerking met collega’s in team verband zonder juridische consequenties
  • (Bij)scholing
  • Aansluiting bij branche- en beroepsorganisaties
  • Inkoopvoordelen, kortingen
  • Intervisie
  • Netwerkbijeenkomsten
  • Juridische dienstverlening