Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Als u akkoord bent, surf dan gerust verder op onze site. X

Meest gestelde vragen

Wanneer je aan wil sluiten bij Zorg&Co krijg je veel informatie te verwerken. Een groot deel van deze informatie is samengevat in de informatiefolders. Toch zijn er nog wel eens onbeantwoorde vragen die meewegen in de beslissing om lid van de coöperatie te worden. We hebben de meest gestelde vragen met antwoord hieronder voor je op een rijtje gezet.

 

1. Hoe krijg ik aanbod in opdrachten?
We vragen alle leden een gmail-agenda aan te maken en deze te delen met ons. Jouw agenda wordt gekoppeld aan het systeem Zorg&Co. Het is belangrijk dat je je agenda goed invult en bijhoudt, want we checken je beschikbaarheid aan de hand van je agenda wanneer er aanvragen bij ons binnenkomen. Ben je beschikbaar voor openstaande diensten dan sturen we je een aanvraag toe per mail, per sms of telefonisch. Ga je akkoord bv. na contact met de opdrachtgever, dan komen de gegevens zoals datum, tijdstip, opdrachtgever, locatie en contactpersoon automatisch in je agenda.

2. Wanneer word ik uitbetaald?
Dit is afhankelijk van de betalingstermijn van de opdrachtgever. Dit kan na 14 dagen zijn, maar ook na 30 dagen. Het proces begint op het moment dat er bij ons een correct ondertekend urenbriefje binnenkomt. Wij maken dan op jouw naam een factuur dat naar de opdrachtgever gestuurd wordt. Met jouw tarief info weten we wat we voor jou op jouw naam moeten factureren aan je klant. De opdrachtgever betaalt het gefactureerde bedrag binnen de gestelde betalingstermijn op een derdengeld rekening. Gebeurt dit niet tijdig, dan starten wij de incasso. Zodra het geld op de derdengeld rekening staat zorgen wij er direct voor dat het geld uitbetaald wordt. Je kunt dit hele proces online volgen via onze site. Hier krijg je inloggegevens voor.

3. Hoe betaal ik inkomstenbelasting?
Je kunt via ons de aangifte Inkomstenbelasting van jou en je partner laten invullen. Deze diensten besteden wij uit aan een bij jou in de buurt gevestigd administratiekantoor. De kosten van de aangifte zitten niet in het standaardtarief van 5%, maar er is een kortingsregeling van toepassing vanaf 500 gewerkte uren. Per 100 gewerkte uren krijg je € 10,- korting op de aangifte.

4. Betalen we over de 15 % service- en administratiekosten ook btw en wanneer betalen we die?
Over de 10% servicekosten en 5% administratiekosten betaal je inderdaad BTW. Wij maken namens de leden facturen van gewerkte uren aan de opdrachtgever. Bij ieder factuur die namens jou naar de opdrachtgever gaat, hoort ook een factuur van ons aan jou. Over de uren die je gewerkt hebt volgens de factuur aan de opdrachtgever, betaal je de service- en administratiekosten, hier wordt direct 21% BTW bij gerekend. Wanneer de opdrachtgever het geld overgemaakt heeft op de derdengeld rekening, maken wij dit bedrag naar jou over. Op dit bedrag houden wij automatisch het verschuldigde bedrag aan service- en administratiekosten inclusief BTW in. De twee aparte facturen staan in een overzichtelijk schema op jouw persoonlijke inlogpagina op onze website. Je kunt dit gehele proces volgen.

5. Verzorgt Zorg&Co ook verzekeringen?
Zorg&Co ondersteunt het bedrijf van aangesloten zzp-ers, ook wanneer het tegenzit. In samenwerking met BSB Assuradeuren heeft de coöperatie het TopCare verzekeringspakket samengesteld, speciaal voor zelfstandigen in de zorg. Alle leden mogen en kunnen hier gebruik van maken, dit is uiteraard géén voorwaarde om lid te worden. TopCare houdt in: een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BA), dit is een verplichte verzekering voor zzp-ers. Naast de BA verzekering biedt het TopCare pakket een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV), deze is niet verplicht.Wat de premie van de verzekeringen is, hangt van verschillende factoren af zoals leeftijd, medisch verleden etc. dit is dus voor iedereen persoonlijk. BSB assuradeuren maakt hiervoor een offerte.

6. Verzorgt Zorg&Co ook scholingen en wat zijn hiervan de kosten?
Zorg&Co verzorgt inderdaad scholingen, workshops en trainingen om haar leden bekwaam te houden in het vak. Het opleidingsaanbod is op basis van de behoefte van de leden. Er zijn scholingen die gratis zijn, maar ook scholingen waarvoor betaald dient te worden. Wij kunnen deze dan goedkoper inkopen voor onze leden (dit zit dan in de servicekosten).  De betaling van de scholing gaat door middel van een aparte factuur.

7. Welk keurmerk vraagt Zorg&Co aan voor haar leden?
Het keurmerk dat aangevraagd wordt, is www.mijnkeurmerk.nl

8. Hoe groot is de regio waarin Zorg&Co zzp-ers inzet?
Op dit moment zet Zorg&Co zzp-ers in, in heel Limburg en een gedeelte van Brabant.